CHALLENGE: Verlicht zuinig: kies voor dimmer of bewegingssensor

Artikel
Green energy concept. Woman with led light bulb

#ikdoemeejijook

1 jaar lang, 48 challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Elke week een nieuwe challenge. Deze week dagen we iedere Flevolandse inwoner én ondernemer uit om zuinig te verlichten en voor een dimmer of bewegingssensor te kiezen!  

Waarvoor gebruik je een dimmer of sensor?  
Door gebruik te maken van een dimmer, hoeft verlichting niet altijd het maximale aantal vermogen te verbruiken. Vaak is een maximaal vermogen ook niet altijd nodig en door het dimmen van verlichting, daalt het stroomverbruik en stijgt de levensduur van de lampen. Ook een bewegingssensor zorgt voor licht op momenten dat het nodig is. Doe mee met de challenge en kies voor een dimmer of sensor! Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl  

Flevolandse voetafdruk

Flevolanders riepen we vorige week op te kiezen voor led-feestverlichting via de challege: ‘’Verlicht zuinig. Kies voor led-feestverlichting‘’. In één week bespaarden zij daarmee  3 kilogram CO2, 23 kWh in één maand en op jaarbasis 275 kWh. Dat is 149 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we 23 miljoen kWh en ruim 12 miljoen kg CO2. Als alle Flevolandse bedrijven aan de slag gaan met het doven van onnodige verlichting besparen we jaarlijks heel veel energie. En zo verkleinen we samen de Flevolandse voetafdruk.