CHALLENGE: Spaar grondstoffen. Shop verpakkingsvrij.

Artikel

Door verpakkingsvrij te shoppen besparen we grondstoffen. Als consument hebben we misschien nog weinig keuze, maar door het kopen van verpakkingsvrije producten geven we wel een sterk signaal af naar de producent. Wil jij weten hoe je je voetafdruk verkleint en verpakkingsvrij kan shoppen? Schrijf je in voor de challenge en ontvang tips om verpakkingsvrij te shoppen.

Zero waste: Shop verpakkingsvrij!
Laat je stem gelden, vraag om plasticvrije verpakkingen of verpakkingsvrije producten en haal zo weinig mogelijk plastic in huis. Verpakkingsvrij shoppen kan heel makkelijk op de markt of bij de zogenaamde toko’s waar je ook met je eigen bakjes en zakjes terecht kan. Ook bij grotere winkelketens zoals  zijn veel verpakkingsvrije producten te vinden.

Impact challenge vorige week  
Flevolanders gingen vorige week op pad en hielpen mee aan het bestrijden van zwerfafval! Zij deden mee met de challenge: ‘’Opruimactie: Eropuit? Neem 5 stukken afval mee’’. Er werden honderden lege blikjes, plastic zakjes en papiertjes opgeruimd. Zij bespaarden daarmee. …kilogram CO2. Als alle Flevolanders 5 stukken afval opruimen van de straat of uit de natuur, dan scheelt dat …. miljoen kg CO2.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.