CHALLENGE: Samen tegen voedselverspilling. Deel jouw kliekjesrecept.

Artikel

Wist je dat we maar liefst een derde van ons eten in de kliko gooien?! Dat doen we thuis, maar ook bij producenten, in de horeca en supermarkten. Als consument is het zelfs 42%! Voedselverspilling is zonde en eenvoudig te voorkomen. Laten we een stapje zetten om dit te verminderen en doe mee met de kliekjes-battle.

Leftovers? Doe mee!
Een beter milieu begint bij jezelf vindt de Almeerse wethouder Roelie Bosch. Zij doet deze week mee met de kliekjes-battle. Haar favoriet is groentetorentjes. Ze is er dol op en kan met dit recept eindeloos variëren met kliekjes van allerlei groenten.  Kijk voor het recept ‘groentetorentjes’ en de kliekjes-battle op:  www.ikdoemeejijook.nl

 

Tips tegen voedselverspilling
Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. En van de restjes kun je vaak nog een verassend lekker recept maken. Dat is bovendien beter voor het milieu én je portemonnee.  Deelnemers aan de kliekjesbattle maken kans op een receptenboekje. En Almeerders maken nog extra kans op een ‘Flevour, smaak van Flevoland box’ van de gemeente Almere.