CHALLENGE: Kies voor natuur: in, om en op het huis!

Artikel

Help jij de natuur dichterbij te halen?  Een van de mogelijkheden hiervoor is meer groen in, om en op je woning, zoals via een groen dak. Doe mee aan de challenge: ‘Kies voor natuur: in, om en op het huis!’’ #ikdoemeejijook 

Kies voor groen in, om en op het huis!

Groen heeft veel voordelen.  Groen in de tuin draagt bij aan het opvangen van water bij hevige regenval, zuivert de lucht en draagt ook nog bij aan meer biodiversiteit. Een groen dak, een groene gevel of bomen om het huis kunnen ook bijdragen aan minder hittestress in de woning bij warme zomerse dagen. Je kunt bij een groen dak kiezen uit verschillende soorten beplanting: sedum, kruiden of bijvriendelijke planten soorten. Ook scholen ondernemen acties om hun schoolpleinen verder te vergroenen. 

Waarom een groendak?
Een groendak kent vele voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Zo zorgt een groendak voor waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en biodiversiteit in de stad. Groene daken maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten beplanting: Sedum, Kruiden of verschillende bijenvriendelijke soorten!